Akkoo.com
Mei 2016
Customer experience
Akkoo - Titel image

Beste,

Over online personalisatie wordt veel gepraat maar weinig bedrijven passen het toe. Hoe komt dit toch?

Om de eenvoudige reden dat online personalisatie een moeilijke opgave is waarvoor er eerst een aantal voorwaarden moeten vervuld zijn om het effectief te kunnen toepassen.

Je moet omnichannel zijn. Ik bedoel daarmee online en offline moeten gekoppeld zijn. Je moet beschikken over ‘user centric’ analytics en niet ‘session based’ zoals vele bedrijven nog altijd doen. Je hebt een koppeling nodig tussen uw crm platform en je website. Je dient te beschikken over een marketing automation tool, je moet een ‘unified customer profile’ opbouwen enz.. enz…

Slaag je er in om online personalisatie toe te passen, dan heb je een enorme voorspong op je concurrenten. Laat dat heel duidelijk zijn.

Maar dikwijls bekom je met een update of vernieuwing van de website alleen al een groot effect op de klantenervaring. Men vergeet soms dat de website nog steeds het centrum is voor je digital marketing acties.

Drupal 8 en Customer Experience, een goede match.

Met de komst van Drupal 8 hebben we echter nieuwe en uitgebreide mogelijkheden om een goede klantenervaring te realiseren en dit tegen een aantrekkelijke tco. Ook mobiel scoor je dan meteen zeer goed. Wil je weten hoe mobiel vriendelijk uw huidige website is? Doe de Google test!

Om bedrijven meer inzicht te geven, bieden we een gratis workshop aan om over de nieuwe mogelijkheden en aanpak, specifiek gericht op uw business, na te denken en te debatteren. De uitkomst van deze sessie is een aanzet tot uw persoonlijk roadmap om meer business te genereren via uw online presence. Interesse in een dergelijke sessie? Schrijf nu in.

Of wil je meer info over hoe zo een sessie aangepakt wordt, wie er aanwezig moet zijn, wat de verschillende onderdelen zijn en wat de output is? Ik wil meer info.

In deze nieuwsbrief hebben we het over hoe we meer business willen doen met de nieuwe mogelijkheden van Drupal 8. In de volgende nieuwsbrief gaan we het hebben over hoe we een dergelijke migratie uitvoeren en waar het kantelpunt ligt tussen manuele en selectieve automatische aanpak.

Met vriendelijke groeten,

Hugo Delvaux
Solution Expert